Φροντίδα και επισκευή κοσμημάτων

  1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. Φροντίδα και επισκευή κοσμημάτων

Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τα χρυσά και ασημένια κοσμήματα μας στην καλή αρχική τους κατάσταση  θα πρέπει να έχουμε κατά νου κάποιες πρακτικές ορθής χρήσης.

Τα κοσμήματα αλλά και τα μαργαριτάρια, οι ορυκτές πέτρες και τα σμάλτα που μπορεί να υπάρχουν σε αυτά δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με καλλυντικά, αντισηπτικά, καθαριστικά ή άλλα χημικά που μπορεί να αλλοιώσουν την λάμψη και το χρώμα τους ή να επιταχύνουν την οξείδωσή τους.

Αποφεύγουμε να φοράμε τα κοσμήματα μας όταν κάνουμε μπάνιο ή όταν κολυμπάμε, όταν κοιμόμαστε και όταν κάνουμε γυμναστική ή άλλη έντονη δραστηριότητα προκειμένου να τα προστατέψουμε τόσο από την υπερβολική επαφή με ιδρώτα, σαπούνια, αλάτι, χλώριο κλπ όσο όμως και από απότομα τραβήγματα ή χτυπήματα και γρατσουνιές.

Αποθήκευση, φροντίδα και καθαρισμός κοσμημάτων

Τα κοσμήματα όταν δεν χρησιμοποιούνται θα πρέπει  ιδανικά να βρίσκονται αποθηκευμένα στα κουτάκια τους, σε κουτιά αποθήκευσης ή μαλακά πουγκιά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπερδεύονται και χτυπιούνται μεταξύ τους και να μένουν προστατευμένα από τη σκόνη και την επιφανειακή οξείδωση που προκαλεί η επαφή με τον αέρα. Αποφεύγουμε να αποθηκεύουμε ασημένια και χρυσά κοσμήματα σε απευθείας επαφή με ψευδοκοσμήματα και μεταλλικά κουτιά ή μεταλλικές επιφάνειες.

Όταν μεταφέρουμε κοσμήματα μαζί μας, συστηματικά ή περιστασιακά, φροντίζουμε να τα τοποθετήσουμε σε ένα μικρό πουγκί ή ξεχωριστό τσαντάκι και όχι μέσα σε τσέπες ή πορτοφόλια.

Προκειμένου να φρεσκάρουμε με έναν εύκολο τρόπο τα κοσμήματά μας στο σπίτι μπορούμε να τα τρίψουμε απαλά με μαγειρική σόδα και ελάχιστο νερό και στη συνέχεια να τα ξεπλύνουμε προσεκτικά ώστε να μη μείνουν υπολείμματα σόδας και να τα στεγνώσουμε.

Εάν τα κοσμήματά είναι επιχρυσωμένα, έχουν  πέτρες, σμάλτο, ιδιαίτερες υφές ή/και άλλα υλικά εκτός από ασήμι και χρυσό παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες οδηγίες.

Επισκευές και επιμεταλλώσεις

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας εάν χρειάζεστε ανανέωση του χρυσώματος, ιδιαίτερο φρεσκάρισμα ή επισκευή των κοσμημάτων που έχετε αποκτήσει από το Μη μαδάς τη μαργαρίτα.

Μενού