ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

The designers

Είμαστε η Μαργαρίτα Τζιμίκα και η Μαργαρίτα Τσιουμάκα, τα δύο πρόσωπα πίσω από τα χειροποίητα κοσμήματα «Μη μαδάς τη μαργαρίτα». Ασχολούμαστε με την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας από το 2004 και μοιραζόμαστε καθημερινά το πάθος μας για τα ιδιαίτερα κοσμήματα, από το σχεδιασμό και την κατασκευή μέχρι τη χαρά του να τα φοράμε και να βλέπουμε και άλλους να τα φορούν…Το 2011 σταματήσαμε να αναρωτιόμαστε “μ’ αγαπά-δε μ’ αγαπά” και δημιουργήσαμε το “Μη μαδάς τη Μαργαρίτα”, ένα εργαστήριο χειροποίητων κοσμημάτων από ασήμι, χρυσό, πολύτιμες και ημιπολύτιμες ορυκτές πέτρες και σμάλτα. Δουλεύουμε δίπλα δίπλα, συμφωνούμε, διαφωνούμε, αλληλοσυμπληρωνόμαστε, φανταζόμαστε και υλοποιούμε τα σχέδιά μας μεταμορφώνοντας τα ακατέργαστα πολύτιμα μέταλλα σε σύγχρονα κοσμήματα που θέλουμε να φορεθούν πολύ και να αγαπηθούν ακόμη περισσότερο!

Μαργαρίτα Τζιμίκα

Μολύβι, χαρτί και εργαλεία είναι η αρχή.
Η πρόκληση της κατασκευής και η εμμονή στην τελειότητα την οδηγούν στην ολοκλήρωση.
Τα κοσμήματα για εκείνη, κάνουν την καθημερινή ανατροπή και φτιάχνουν τη διάθεση.

Μαργαρίτα Τσιουμάκα

Αφορμή για δημιουργία : η γεωμετρία, οι ασήμαντες λεπτομέρειες των πραγμάτων και οι συμπτώσεις.
Αγαπημένος τρόπος δουλειάς : ο μετασχηματισμός και η σύνθεση.
Πιστεύει ότι : δεν υπάρχει λόγος να φοράει βαρετά κοσμήματα.

Μη μαδάς τη Μαργαρίτα Workshop

Τα κοσμήματά μας σχεδιάζονται και κατασκευάζονται με πολλή φροντίδα, με τη χρήση της φωτιάς και πολλών εργαλείων της αργυροχρυσοχοΐας και ξεκινούν το μεγάλο τους ταξίδι στον κόσμο από το εργαστήριο και φυσικό μας κατάστημα στην οδό Ιουστινιανού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εδώ μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά τη δουλειά μας ενώ παράλληλα έχετε τη δυνατότητα να γίνετε μέρος της δημιουργικής διαδικασίας ζητώντας μας να κατασκευάσουμε για εσάς ένα απολύτως προσωπικό κομμάτι που θα αποτελέσει ένα πολύ ξεχωριστό δώρο, θα σημαδέψει μια σημαντική στιγμή, θα ξεκινήσει ή θα ξεδιπλώσει μια ιστορία και θα παραμείνει πολύτιμο για πολύ πολύ καιρό! Στο “Μη μαδάς τη Mαργαρίτα” εκτός από τις δικές μας συλλογές μπορείτε επίσης να βρείτε ξεχωριστά κομμάτια από επιλεγμένους κατασκευαστές, καθώς και σύγχρονα κεραμικά αντικείμενα.

Μενού